Tatsuya Fujiwara

Tatsuya Fujiwara (藤原竜也 Fujiwara Tatsuya) se narodil 15. května 1982 v japonském městě Chichibu (prefektura Saitama). Svou kariéru začal jako divadelní herec. V roce 1997 (ve svých 15 letech) debutoval jako představitel hlavní role v divadelní inscenaci Shintoku-Maru (režie: Yukio Ninagawa), která byla uvedena v londýnském centru hereckého umění - Barbican Centre. Ihned si získal velký obdiv diváků a to se odrazilo ve vzestupu jeho kariéry. Kromě divadelních her se začal objevovat i ve filmu, seriálech a reklamách.

První velkou filmovou roli získal ve filmu BATTLE ROYALE, kde si zahrál po boku slavného japonského režiséra a herce Takeshiho Kitana. Příznivou dobou pak byl pro Fujiwaru rok 2003, kdy následovalo pokračování BATTLE ROYALE II: REQUIEM a zároveň ten samý rok získal cenu za hlavní roli v shakespearovské divadelní hře Hamlet. Z jeho dalších úspěchů je třeba zmínit hlavní roli ve filmu SABU (režie: Takashi Miike), jeho herecký výkon v moderních divadelních hrách stylu Nó, které byly předvedeny roku 2005 v New Yorku (a které výtečně ohodnotily i noviny New York Times) a také jednu z hlavních rolí v úspěšném japonském seriálu SHINSENGUMI. V současné době je ovšem tvář Tatsuyi Fujiwary známá především ze dvou na sebe navazujících filmů DEATH NOTE a DEATH NOTE: THE LAST NAME, natočených podle populární komiksové předlohy (režie: Shusuke Kaneko), kde si zahrál ambiciózního sedmnáctiletého studenta Lighta Yagamiho.

Tatsuya Fujiwara je fanouškem baseballového týmu Saitama Seibu Lions a sám má ze sportu nejraději fotbal. Mezi jeho další zájmy patří hraní šipek, čtení knih (oblíbený autor: Baku Yumemakura) a jeho nejoblíbenější titul z manga komiksů je One Piece. Mezi jeho slabší stránky patří plavání (nedokáže uplavat více než 25 metrů) a navíc trpí akrofóbií - má velký strach z výšek.

Tatsuya Fujiwara

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

no není sladkej??

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek